
اتاق نشیمن از اصلی ترین قسمت ها در هر خانه است که برای طراحی دکوراسیون داخلی آن باید از روش های اصولی و ایده های جذاب استفاده شود تا دکوراسیونی مدرن و شیک در محیط اتاق نشیمن ایجاد شود, در ادامه انواع دکوراسیون اتاق نشیمن با طراحی جذاب و کاربردی برای سلیقه های متفاوت را مشاهده خواهید کرد.
برای طراحی دکوراسیون داخلی اتاق نشیمن اول باید سبک دکوراسیون مورد نظر خود را مشخص کنید بعد با توجه به سبک مورد علاقه خود لوازم و ملزومات دکوراسیون نشیمن را تهیه کنید و آن ها را به روشی کاربردی در فضای اتاق نشیمن خانه خود بچینید.
فهرست
اصول چیدمان اتاق نشیمن در دکوراسیون منزل
در چیدمان اتاق نشیمن و پذیرایی به سبک مدرن خوب است تا اصول چیدمان مدرن را در انتخابهای خود رعایت کنید. در ادامه 5 تا از اصلیترین ویژگی های اتاق نشیمن مدرن را یکی یکی مرور میکنیم:
از المان های تزئینی خیلی کمی استفاده کنید
خوب است که استفاده از عناصر تزئینی با خط های منحنی را کنار بگذارید (وجود خط های مستقیم، صاف و زاویه دار از ویژگی های سبک مدرن است)
از رنگ های خنثی به عنوان تم رنگی اصلی در طراحی اتاق نشیمن مدرن استفاده کنید. رنگ های سفید، مشکی و تناژهای متفاوت رنگ طوسی از طیف رنگ های خنثی میباشند. میتوانید با دقت به سلیقه خودتان رنگ های گرم یا سرد را در کنار رنگ های خنثی به استفاده کنید.
خوب است که پردههای اتاق نشیمن ساده و به رنگ روشن باشند.
از مبلمان و میز و صندلی هایی با طراحی مدرن استفاده کنید (مبلمان مدرن اکثر ساده هستند و تزئیناتشان چه روی چوب و چه روی پارچه به شکل خطوط هندسی زاویهدار میباشد)البته هیچ یک از این نکات به شکل مطلق به کار نمیروند.
چیدمان اتاق نشیمن سنتی در دکوراسیون منزل
اصول طراحی اتاق نشیمن اشخاص زیادی هستند که دکوراسیون سنتی را به سبک های دیگر ترجیح میدهند. نکاتی لازم است بدانید که برای طراحی اتاق نشیمن سنتی باید آن ها را به کار ببرید.
در ادامه 5 تا از اصلیترین استاندارد های اتاق نشیمن به سبک سنتی را مرور میکنیم:
اصلیترین نکته در چیدمان سنتی اتاق نشیمن وجود جزئیات و استفاده از المانهای تزئینی زیاد است.
بلعکس سبک مدرن وجود خطوط منحنی و پر پیچ و خم از مشخصههای سبک دکوراسیونی سنتی میباشد.
رنگ خوب برای طراحی نشیمن سنتی رنگهای گرم با تناژهای تیرهتر هستند. مثل قهوهای، زرشکی، سبز و طلایی. به صورت کلی در دکوراسیون سنتی آزادی عمل بیشتری برای انتخاب رنگ دارید اما خوب است بدانید که استفاده از رنگ های پاستیلی در این سبک ممنوع است.
خوب است که پرده های اتاق نشیمن سنتی چه از نظر طراحی و چه از نظر طرح و نقش دارای جزئیات و رنگ و لعاب زیادی باشند. بر خلاف سبک مدرن، این سبک توصیهی زیادی به سادگی ندارد.
از مبلمان و میز و صندلیهایی با طراحی سنتی و کلاسیک استفاده کنید. مبلمان سنتی اکثر دارای تزئینات و دیتیل اجرایی بسیاری روی چوب و پارچه هستند. مبلمان استیل و مبلمان چوبی منبتکاری شده خوب ترین گزینه برای شما هستند.
چیدمان اتاق نشیمن کوچک، مناسب آپارتمانهای امروزی
امروزه بسیاری از خانه های آپارتمانی متراژهای کمی دارند و بیشتر با خانههایی با اتاق نشیمن کوچک مواجه هستیم.
اکثرا اگر بخواهیم منزل کوچکمان را دلباز و جذاب چیدمان کنیم، نیاز داریم تا اصول چیدمان اتاق نشیمن برای خانه های کوچک را بدانیم.
ما فکر میکنیم که کاربردیترین و اصلی ترین قوانین چیدمان اتاق نشیمن کوچک را میتوان به صورت زیر دستهبندی کرد:
خوب است که دیوار ها را رنگ روشن بزنید تا محیط را بزرگتر نشان دهند.
استفاده از مبلمان راحتی با رنگ های روشن هم به بزرگتر نشان دادن محیط کمک میکند.
اگر کفپوش پارکت یا سرامیک تیره دارید، میتوانید فرش را هم روشن انتخاب کنید. در غیر اینصورت خوب است که از رنگ های تیرهتر برای فرش استفاده کنید.
چون فرش تیره هم جلوهی زیادی روی پارکت روشن دارد و هم از نظر چرکتاب بودن راحتتر هستید.
بهترین رنگ فرش برای پذیرایی و نشیمن چه رنگی است؟
چیدمان فرش در پذیرایی و انتخاب رنگ و طرح خوب برای آن یکی از نکات اصلی در طراحی اتاق نشیمن است.
این موضوع خیلی مهم است که طرح فرش با سبک دکوراسیون منزل ست باشد. علاوه بر این انتخاب فرش با ابعاد و اندازه مناسب هم بسیار باعث اهمیت است.
در ادامه به بعضی نکات مهم پیرامون کاربرد فرش در طراحی اتاق نشیمن اشاره میکینم:
اگر دکوراسیون و چیدمانتان به سبک مدرن می باشد، خوب است به سراغ فرش هایی با طراحی جدید و مدرن بروید.
فرش های وینتیج، ساده و تکرنگ، فرش هایی با نقوش هندسی و حتی فرش های طرح افشان از جمله چیز هایی هستند که برای طراحی نشیمن مدرن مناسب هستند.
اگر دکوراسیون و چیدمانتان سنتی است که اغلب فرش های ایرانی با نقوش سنتی بهترین گزینه برای شما هستند.
خوب است فرشی را انتخاب کنید که از نظر اندازه مناسب محیط نشیمنتان باشد. به صورت کلی فرش اصلا نباید از یک گوشه ی دیوار شروع و به گوشهی دیگر دیوار ختم شود. بلکه همواره خوب است متناسب با چیدمان فضا از هر سمت به اندازه ای حاشیهی خالی داشته باشید.
پوشش کف و تزیینات دیوار
دیوارهای پذیرایی اصلی ترین قسمت های اتاق شما هستند. آنها میتوانند تاحد زیادی عیب ها و کمبودهای موجود در لوازم منزل را پوشانده و توجه ها را به سمت خود جلب کنند.
کف و پوشش کف اتاق هم به همان اندازه مؤثر است. استفاده از کفپوش، پارکت، سرامیک هایی با طرح های خوب و… میتوانند جایگزین خوبی برای فرش و موکت باشند.
دیوارها را با کف منزل خود ست کردهاید؟ عالیست! شما نیمی از مسیر را برای داشتن دکوراسیونی اصولی و جذاب طی کردهاید.
هرچند منظور ما از این هماهنگی لزوماً یکرنگ و یک شکل بودن کف و دیواره ها نیست.
برای نمونه تنها به کار بردن یک فرم هندسی خاص در کف و دیوارها و یا رنگ هایی از یک خانواده میتواند کافی باشد.
از به کار بردن اکسسوار یا اکسسوری که همان لوازم مکمل برای زیباسازی فضاست و تزیینات دیوار غافل نشوید.

سخن آخر
در این مقاله ازدکورانیک سعی کردیم تا شما را در رسیدن به چیدمان ایدهآل برای اتاق نشیمن همراهی کنیم.
این مقاله شامل تکنیک هایی است که میتوانید برای طراحی اتاق نشیمن کوچک و حتی طراحی اتاق نشیمن مدرن و یا سنتی استفاده کنید.
بدون شک با خواندن این مقاله حالا دیگر دید تازه ای به فضای اتاق نشیمن منزلتان دارید و احتمالا به این فکر میکنید که کدام یک از این روش ها برای منزل شما خوب تر است.