
افرادی که قصد افتتاح و یا بازسازی رستوران خود را دارند، اضافه بر در نظر گرفتن یک منوی جذاب، باید به طراحی رستوران هم توجه کنند. چون که یکی از مهمترین علت های شکست رستورانها با وجود داشتن منوی عالی، عدم دقت به دکوراسیون داخلی رستوران است.
طراحی داخلی رستوران کلید جذب و حفظ مشتری است. یک طراحی زیبا رهگذران را به ورود ترغیب کرده و تجربه عالی برای آنها رقم میزند. نکاتی که در ادامه به آنها میپردازیم به شما در داشتن یک رستوران خاص و عالی کمک میکند.
فهرست
منظور از سبک طراحی در طراحی داخلی رستوران چیست؟
کانسپت یا سبک طراحی رستوران ایده یا تم کلی رستوران است که طراحی دکوراسیون داخلی، شامل طراحی منو، سبک خدمات و غذاها هم میشود؛ در واقع سبک طراحی معرف حال و هوای رستوران و محیط داخلی آن است.
طراحی داخلی رستورانهای بیشتر بر اساس سلیقه شخصی و سنتهای محلی انجام شده و همه آنها میتوانند به عنوان منبعی الهامبخش برای طراحی سبک رستوران شما باشند.
اما علاوه بر تجربه فردی دکوراسیون داخلی رستوران را میتوان بر اساس علاقه به حوزه خاصی از هنر، علم یا فرهنگ هم تعریف کرد. چون که در آخر غذای تهیه شده در رستوران ترکیبی از این سه مورد است.
در آخر تفاوتی نمیکند چه مدلی را برای طراحی انتخاب میکنید، مولفههای اصلی یک طراحی خاص در تمام سبکها یکسان بوده و در جزئیات و سبک و سیاق با همدیگر متفاوت هستند. بیشتر رستورانها در سه سبک کلاسیک، مدرن و سنتی طراحی میشوند.
نکات طراحی دکوراسیون رستوران
در صورتی که سبک طراحی داخلی شخصی شما متعلق به شماست (تا موقعی که برند رستوران خود را در نظر داشته باشید)، چند نکته را باید موقع چیدمان و تزئین محیط خوددر نظر داشته باشید.
۱.طرح رستوران خود را با دقت برنامهریزی کنید
پیش از شروع انتخاب مبلمان و رنگ آمیزی، طراحی جلوی خانه و خود را برنامه ریزی کنید.
مطمئن شوید که کارکنان و مهمانان شما محیط کافی برای قدم زدن در اطراف خواهند داشت. رستورانتان نباید شلوغ باشد.
2. به نورپردازی دقت کنید
نورپردازی مناسب میتواند محیط رستوران شما را زیباتر کند، سعی کنید ترکیبی از نور طبیعی و مصنوعی استفاده کنید. چراغ هایی را نصب کنید که بتوانید بسته به وقت روز آنها را تنظیم کنید.
3. از رنگ های مناسب برای رستوران خود استفاده کنید
رنگها آگاهی از برند را تا 80 درصد بیشتر می کند و 85 درصد از تصمیمات خرید را تحت تأثیر قرار میدهند، پس مهم است که رنگ رستوران خود را با دقت انتخاب کنید. از رنگهای کسلکننده دوری کنید و در عوض از رنگهای پر جنب و جوش برای روشنتر کردن محیط استفاده کنید. حواستان باشد که زیادهروی نکنید.
4. موزیک را فراموش نکنید
رستوران شما امکان دارد غذا و دکور خوبی داشته باشد، اما اگر در انتخاب آهنگ برای رستوران خود توجه کافی را به خرج نداده باشید همه تجربه مشتری امکان دارد از بین برود. موقع انتخاب موسیقی رستوران مخاطبان خود را در نظر بگیرید.
۱. محیط ورودی جذابی ایجاد کنید
از همان اول بهترین نمای خود را به نمایش بگذارید و مطمئن شوید که ورودی رستوران شما عالی است.
با تابلوها و صندلیهای جذاب برای مهمانانی که منتظر میز هستند، حس ورود گرم و عالی ایجاد کنید.
۲. از گیاهان برای دکوراسیون رستورانتان بهره بگیرید.
گیاهان حس آرامش بخشی به محیط میدهند مهمتر از آن، تقویت کننده های خلق و خوی هستند و استرس را از بین می برند و می توانند سموم هوا را تا 87 درصد در عرض 24 ساعت کم می کنند.
با قرارگیری گیاهان در قفسه ها، ایجاد یک دیوار کامل، یا آویزان کردن آنها از سقف از گیاهان استفاده کنید.
۳. با دیزاین یکی از دیوارها به دکوراسیون رستورانتان جلوه بدهید
دیزاین دیوار چشم مشتریان شما را به یک نقطه کانونی میکشاند. یک دیوار برجسته همچنین به شما این فرصت را می دهد تا رنگ ها و شخصیت برند خود را به رخ بکشید و تم طراحی داخلی رستوران خود را تقویت کنیید.
۴. محیط آشپزخانه را به صورت باز طراحی کنید
آشپزخانه ضربان قلب هر رستورانی است. با طراحی آشپزخانه باز آن را در جلو و مرکز قرار دهید تا مشتریان آن را ببینند.
۵. به سراغ محیط مینیمالیستی بروید
به قول معروف کمتر، بیشتر است. بیشتر از طراحی های داخلی رستوران های مدرن سبک مینیمالیستی با محیطی سفید زیاد و رنگ های پراکنده دارند.
۶. از آینه در طراحی محیط استفاده کنید.
استفاده از آینه در طراحی یک تاکتیک کلاسیک برای افزایش توهم بزرگی محیط است که به ویژه اگر اتاق رستوران شما کوچک است، این ترفند می تواند خیلی مفید باشد.
۷. از گچ استفاده کنید
علاوه بر اینکه استفاده از گچ سرگرم کننده است و یادآور روزهای بی دغدغه دوران کودکی است.
همه کاره و موقتی است، پس می توانید از آن در رستوران خود برای تابلوهای خوش آمدگویی، تابلوهای مخصوص روزانه و حتی نمایش منو استفاده کنید.
۸. تایپوگرافی را امتحان کنید
استفاده از تایپوگرافی به عنوان ایده دکوراسیون رستوران می تواند به القای برند شما در محیط کمک کند. سعی کنید یک دیوار برجسته با نام رستوران خود ایجاد کنید.
۹. خلاقیت در طراحی کفپوش را فراموش نکنید
کفپوش نباید خسته کننده باشد! خلاقیت در کفپوش یک ایده سرگرم کننده برای دکوراسیون رستوران است الگویی را انتخاب کنید که کامل کننده بقیه دکوراسیون شما باشد.
۱۰. چشمها را به سقف خیره کنید.
برای جلب دقت به این قسمت لازم نیست سقف رستوران خود را مثل کلیساها طراحی کنید.
میتوانید با به کارگیری از یک رنگ یا طرح خاص در طراحی سقف چشمها را مجذوب آن کنید.
ویژگیهای آشپزخانه رستوران
آشپزخانه قلب رستوران شما است به همین علت باید توجه ویژهای به طراحی آن داشته باشید.
برای جلب اعتماد مشتریان خوب است برای آشپزخانه از طراحیهای باز با در و پنجرههای شیشهای استفاده کنید. به صورتی که مشتریان بتوانند آشپزخانه و نحوه طبخ غذا را از دور مشاهده کنند.
آشپزخانه هم مثل بقیه بخشهای رستوران باید نورپردازی و تهویه مناسب باشد و در ضمن کارکنان بتوانند به آسانی جابهجا شده و محیط خوبی برای آشپزی داشته باشند.
اهمیت سیستم تهویه در طراحی رستوران
نکته اصلی که در طراحی رستوران باید در نظر بگیرد سیستم تهویه خوب آن است. آشپزخانه رستوران، گرما، دود و بوی زیادی را آزاد کرده و امکان دارد فضای سالن غذاخوری را تحت تاثیر قرار دهد.
برای جلوگیری از این وضعیت نهتنها آشپزخانه، بلکه تمام رستوران باید به سیستم تهویه مجهز باشد. در ضمن سیستم گرمایش و سرمایشی مناسب باعث میشود تا مشتری تجربه خوبی داشته باشد.