
برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل سبک های متنوعی وجود دارد مانند سبک مدرن، کلاسیک، مینیمال، روستیک و … که هر کدام از این سبک ها ویژگی های منحصر به فرد و هدفمندی را شامل می شوند و زمینه شکل گیری ویژه ای را داشته اند. از جمله زمینه پیدایش بعضی از این سبک ها، ترکیب دو سبک بایکدیگر می باشد. سبک نئوکلاسیک که در دکورانیک توضیح داده میشود از جمله سبک هایی است که ادغامی از سبک مدرن و کلاسیک با دیگر است.
این سبک برای افرادی مناسب است که به طور مطلق نه سبک کلاسیک که شامل وسایل سلنتطی و شلوغ است را خیلی می پسندن و نه دوست دار سبک مدرن و وسایل ساده برای منزل خود هستند و به دنبال سبکی بین آنها هستند ایده ال است چرا که می توانند هم از اصول و عناصر طراحی کلاسیک استفاده کنند و هم ویژگی های سبک مدرن را به کار ببرد. در ادامه به معرفی بیشتر از ویژگی های دکوراسیون داخلی منزل بوسیله سبک نئوکلاسیک خواهیم پرداخت.
شناخت بهتر از سبک نئوکلاسیک
سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی منزل ترکیبی از سبک کلاسیک و عناصر سبک مدرن است ولی در دسته بندی گروه سبک کلاسیک قرار می گیرد. این سبک ظاهری شیک و ساده را پدید می آورد و در عین حال در کنار فرم های ساده موجود در طراحی مدرن، شکوه و ظرافت های طراحی کلاسیک نیز در فضای خانه ایجاد می کند. سبک نئوکلاسیک اولین بار در دهه 1750 در انگلستان و فرانسه ظهور پیدا کرده است.
در انتخاب این سبک شما نیازمند فضایی متناسب با آن هستید. منازلی با فضای وسیع، سقف بلند و پنجره های بزرگ بهترین شرایط را برای طراحی دکوراسیون به کمک این سبک دارند. دکوراسیون منزل به سبک نئوکلاسیک به گونه ای طراحی شده است که از قوانین متقارن پیروی می کند و این به معنی است که اگر از مبلمان کلاسیک استفاده می شود ولی باید دیوار ها طراحی مدرن داشته باشند.
ویژگی های سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون
سبک نئوکلاسیک هم زمان ظرافت، سادگی، پیچیدگی، شکوه را در برمی گیرد و به سادگی و ثروت به یک اندازه اشاره دارد.
دیوار ها ترکیب رنگی طبیعی و روشن دارند و اغلب با تابلوهایی با اشکال هندسی و تزئینات ساده ای طراحی می شوند. سقف ها یکدست سفید رنگ هستند و گاهی گچ بری های ساده در آن ها به چشم می خورد. کف منزل نیز در این سبک بهتر است از جنس پارکت باشد.
در این سبک بیش تر از وسایلی با متریال های طبیعی به کار برده می شود مانند چوب و یا سنگ و همچنین فلزات. ترکیب این متریال ها با یکدیگر زیبایی و سادگی را می آفرینند.
نورپردازی مناسب برای سبک نئوکلاسیک
نورپردازی صحیح و مناسب در منزل از ضروری ترین اصل برای ارتقای هر چه بیشتر کیفیت دکوراسیون منزل است. روشنایی کافی می تواند فضای خانه شما را دلباز تر و بزرگ تر نمایش دهد. همچنین در این شرایط سنگ ها مجلل تر و با شکوه تر، وسایل چوبی جلوه دارتر و رنگ های به کار رفته در دیوارها و وسایل شفاف تر و با روح تر دیده می شوند. نورپردازی ایده ال و مطلوب برای سبک نئوکلاسیک با کمک لوسترهای مجلل شاخه ای، دیوارکوب ها، آباژورها و لامپ های ال ای فراهم می شود.
اتاق پذیرایی و نشیمن به سبک نئوکلاسیک
در دکوراسیون پذیرایی باید پالت رنگی، لوازم و وسایلی با ویژگی هایی که هماهنگ با اصول سبک نئوکلاسیک هستند انتخاب شوند. پالت رنگی مناسب برای اتاق پذیرایی شامل رنگ های خنثی، آرام و ملایم است از جمله سفید، کرم، استخوانی، طوسی، نسکافه ای و بژ. البته امکان استفاده از رنگ های برجسته تری از جمله قرمز، طلایی و نقره ای نیز وجود دارد ولی به صورت محدود و در غالب رنگ به کار گرفته شده در یک اکسسوری یا وسیله تزئینی، کاناپه ای تک نفره، پارچه کوسن ها و… باشد.
وسایل شاخص در یک اتاق پذیرایی شامل فرش، پرده و مبلمان می شود، این وسایل باید از ویژگی هایی متناسب با سبک نئوکلاسیک برخوردار باشند که در ادامه برای شناخت بهتر از آنها به طور دقیق تر اشاره خواهیم کرد:
فرش در اتاق پذیرایی به سبک نئوکلاسیک
فرش به عنوان اصلی ترین عنصر در طراحی داخلی شناخته می شود. در سبک نئوکلاسیک باید به جای فرش های پرنقش و نگار مورد استفاده در سبک کلاسیک، از فرش های ساده و دارای نقش و طراحی کمتر استفاده کرد به طور مثال فرش هایی با طرح گل های قدیمی در کنار اشکال هندسی جدید بسیار مناسب هستند. رنگ کاربردی برای فرش های این سبک، رنگ ملایم و گرم است.
مبلمان در اتاق پذیرایی به سبک نئوکلاسیک
مبلمان سبک نئوکلاسیک معمولا از جنس استیل و یا فریم چوبی ظریف و ساده ای است که با پارچه های مناسب و ایده ال همراه شده اند. پارچه این مبلمان به گونه ای است که هم ساده و بدون طرح است و هم در جهت شیک و مجلل بودن از جنس مخمل و ابریشم است. پیشنهاد دیگری که برای انتخاب پارچه در مبلمان مناسب است این هست که از پارچه های طرح دار برای روکش کوسن ها استفاده شود.
پرده در اتاق پذیرایی به سبک نئوکلاسیک
پرده اتاق پذیرایی باید ساده، شیک و بلند باشد. بهتر است به گونه ای انتخاب شود که لایه زیرین پرده ای با پارچه ساده و تک رنگ و جنس حریر داشته باشد و لایه ی رویی طرح دار و از جنس مخمل باشد.
آشپزخانه به سبک نئوکلاسیک
دکوراسیون آشپزخانه در سبک نئوکلاسیک به این صورت است که وسایل کلاسیک آشپزخانه را در محیط و زمینه ای با ویژگی های طراحی مدرن قرار دهید. کابینت های آشپزخانه معمولا رنگ روشن و ملایمی دارند و طراحی های تجملاتی سبک کلاسیک را دارا نمی باشد ولی در عین حال به سادگی وجود در سبک مدرن هم نیست. در نتیجه از ویژگی های ظاهر کابینت ها، طرح دار بودن و شکیل بودن است. یکی از ایده های خوب برای طراحی کابینت ها به کار بردن دستگیره های ظریف و زیبایی است که به بیشتر جذابیت بخشیدن به آن ها کمک می کند.
در بین کابینت ها بوفه و ویترین هایی نیز وجود دارد که برای قرار دادن ظروف دکوری و تزئینی آشپزخانه طراحی شده اند علاوه بر آن در این سبک سطوح کانتر اصولا از جنس سنگ است.
اتاق خواب به سبک نئوکلاسیک
در سبک نئوکلاسیک برای دکوراسیون اتاق خواب وجود تخت و میز دراور بسیار مهم است و سبب می شوند تا زیبایی و مجلل بودن اتاق برقرار باشد. بهتر است از تخت هایی به شکل نیمه سلطنتی به کار ببرید چرا که گزینه مناسب و متعادلی بین شلوغی و تجملات سبک کلاسیک و سادگی و مینیمالیستی سبک مدرن است. تخت و قاب آینه طرح دار با تاج کوتاه و ظریف، روتختی از جنس کتان یا مخمل ساده و یا کاغذ دیواری طرح دار برای یک دیوار از پیشنهادات کاربردی برای طراحی دکوراسیون اتاق خواب به سبک نئوکلاسیک است.
با توجه به واژه نئوکلاسیک یا مدرن کلاسیک می توان به راحتی از هدف این سبک آگاه شد. سبک نئوکلاسیک در واقع تلاش می کند تا در دکوراسیون کلاسیک با شیوه های مدرن تغییر ایجاد کند و در کنار زیبایی و شکوه، کاربردی و سادگی بیشتری را در منزل پدید آورد تا هرگز از مد نیوفتند و ایده های نو و جدیدی را شامل شود.