
اصلی ترین بخش منزل از نظر همه اتاق پذیرایی است و در طراحی آن سعی دارند نهایت دقت و سلیقه را به خرج دهند. چرا که این بخش در جهت میزبانی از میهمانان استفاده می شود. در قدیم منازل به گونه ای ساخته می شد که اتاق پذیرایی با اتاق نشیمن جدا باشد ولی با گذشت زمان و با افزایش آپارتمان نشینی دیگر این دو اتاق به تفکیک از یکدیگر ساخته نمی شوند و به تبع اتاق پذیرایی از شکل رسمی خود خارج شده است. دیگر قفط برای میزبانی از مهمان ویژه بکار نمی رود بلکه دورهمی اعضای خانواده نیز در آنجا صورت می گیرد و لحظات زیادی را در آنجا سپری می کنند. ولی لازم به ذکر است که این قضیه سبب کاهش اهمیت طراحی دکوراسیون پذیرایی نشده است.
رنگ دیوارها در دکوراسیون اتاق پذیرایی
در طراحی پذیرایی باید به رنگ مورد استفاده برای دیوار ها توجه کرد و با کمک از کاتالوگ رنگ دیوار و مشاوره با طراحان داخلی بهترین انتخاب را انجام داد.
مطمئنن یکی از فاکتور های تاثیرگذار در انتخاب رنگ دیوار، رنگ مورد علاقه هر شخص است که در این مورد توصیه می شود با مراجعه به کاتالوگ های رنگ منزل، تناژ های مختلف آن رنگ را مشاهده کنید تا نهایتا تصمیم صحیح و زیباتری را بگیرید. همچنین می توانید با انتخاب یک ترکیب رنگی درست از رنگ مورد علاقه ی تمام افراد منزل استفاده کنید.
امروزه یکی از ایده های پرطرفدار در دنیای طراحی دکوراسیون داخلی توجه به رنگ های طبیعت است تا با کمک آن بتوان از ترکیب رنگی جذابی برای اتاق پذیرایی استفاده کنید. متخصصین بر این باوراند که بهترین ترکیب رنگ ها در طبیعت وجود دارد. بطور مثال ترکیب رنگ در گل ها یا درختان در فصول متفاوت ایده های جذابی را برای انتخاب رنگ در اختیار ما قرار می دهند.
در زندگی ما رنگ ها نقش مهمی را دارند. هرکس در هر حالت روحی می تواند با یک رنگ ارتباط برقرار کند و آن را به عنوان رنگ مورد علاقه اش معرفی کند. پس از تاثیر رنگ ها بر روی روحیه افراد منزل نباید غافل شد و باید از رنگی استفاده کرد که حس مثبت را برای فضا ایجاد کند تا موجب افسردگی و دلزدگی افراد منزل نشود. رنگ مناسب در اتاق پذیرایی قدرت بزرگ تر و روشن تر نشان دادن فضا را نیز دارد و به نوعی انتخاب ما می تواند روی بزرگ و کوچک تر نشان دادن فضا اثر گذار باشد.
انتخاب رنگ دیوار متناسب با سبک دکوراسیون
نکته ی دیگری که وجود دارد این است که اگر در ارتباط با دکوراسیون داخلی منزل تحقیق جزئی کرده باشید می دانید که هر خانه ای متناسب با شرایط و سلیقه صاحبان اش در خرید، چیدمان وسایل منزل و… سبک خاص خودش را دارد. از همین رو رنگ دیوار های پذیرایی نیز باید هماهنگ با سبک منزل انتخاب شود. و در کل یکی از راه های به نمایش گذاشتن و اجرای سبک دکوراسیون ایده ال خود همین انتخاب رنگ دیوار پذیرایی مناسب و هم خوان با آن سبک است.
بطور مثال برای انتخاب رنگ دیوار پذیرایی به سبک مدرن بهتر است از رنگ های خنثی مثل سفید، کرم، طوسی یا نقره ای استفاده کرد و در کنار آن با استفاده از تابلو های مناسب، دیوار را از یکنواختی خارج کرد؛ همچنین پیشنهاد می شود در مبلمان آن از ترکیب رنگ شاد استفاده شود.
در سبک کلاسیک و سنتی برای رنگ دیوار پذیرایی از رنگ های کرم، آبی یا خاکستری در کنار رنگ های نقره ای، برنز یا طلایی استفاده می کنند و سبب جلوه باشکوهی برای اتاق پذیرایی می شود.
رنگ های پیشنهادی برای دیوار پذیرایی
برای آنکه در هنگام مشاهده کاتالوگ رنگ دیوار دچار سردرگمی نشوید و بتوانید انتخاب درست و هدفمندی داشته باشید در ادامه به معرفی و بررسی چند رنگ پرطرفدار برای دیوار اتاق پذیرایی می پردازیم.
رنگ سفید
رنگ سفید همچنان جزو پرطرفدار ترین رنگ های مورد استفاده برای اتاق پذیرایی می باشد. رنگ سفید رنگ خنثی است که در ترکیب با دیگر رنگ ها به راحتی قابل استفاده است و به همین جهت در اغلب سبک ها مخصوصا سبک سنتی و مینیمال جایگاه ویژه ای دارد. همان طور که اشاره شد رنگ های روشن قابلیت بزرگ تر نشان دادن فضا را دارند و رنگ سفید از جمله رنگ های روشنی است که اتاق پذیرایی را وسیع تر و پرنور تر می تواند نشان دهد.
رنگ سبزآبی
رنگ مد در کاتالوگ رنگ دیوار رنگ سبزآبی است. که به گونه ای تلفیق از آبی دریا و سبزی طبیعت با یکدیگر است؛ از همین جهت حسی که از این رنگ منتقل می شود هم آرامش طبیعت را شامل می شود و هم هیجان دریا را و بی شک یکی از چشم نوازترین رنگ ها به شمار می رود. رنگ سبزآبی در تناژهای مختلف از روشن تا تیره وجود دارد که هر کدام بسته به سلیقه ی شما می تواند جذابیت خاصی را برای اتاق پذیرایی شما به ارمغان آورد.
رنگ خاکستری
رنگ پرطرفدار و دوست داشتی دیگر رنگ خاکستری یا همان طوسی است که در دسته ی رنگ های خنثی قرار می گیرد. از همین رو می تواند در کنار وسایل و لوازم به رنگ های روشن جلوه زیبایی را ایجاد نماید و همچنین می توان در فضا هایی با شرایط مناسب از جمله فضایی برخوردار از نور کافی و روشنایی زیاد، از ترکیب رنگ خاکستری تیره و روشن در رنگ دیوار و وسایل اتاق پذیرایی استفاده شود و این تک رنگ بودن موجب خستگی و دل مردگی نباشد و اتاق پذیرایی شیک و خاصی را پدید آورد.
رنگ نارنجی
اگر برای دیوار های پذیرایی به دنبال رنگی با ویژگی های خاص و گرم هستید رنگ نارنجی می تواند برای شما بسیار مناسب باشد. این رنگ برای فضای شما صمیمیت و شادی را به ارمغان می آورد. برای آنکه در طولانی مدت این رنگ باعث دلزدگی شما نشود بهتر است از مبلمان به رنگ های روشن از جمله سفید یا صدفی استفاده کنید و در کنار آن میز و تزئینات سبز و قهوه ای قرار دهید تا هارمونی رنگ صحیح و مناسب ایجاد شود.
رنگ استخوانی
رنگ استخوانی طبق آمار ها در چند سال گذشته جایگاه بالایی در لیست رنگ های پرطرفدار در کاتالوگ رنگ دیوارها داشته است. که کی از دلایل آن می تواند کم شدن متراژ خانه ها و آپارتمان نشینی باشد؛ چون که رنگ استخوانی برای بزرگ تر نشان دادن اتاق پذیرایی بسیار مناسب است و انتخاب صحیحی است. از دلایل دیگر مزایای این رنگ این است که با ترکیب رنگی های مختلف در مبلمان، فرش و دیگر وسایل منزل به راحتی و زیبایی هماهنگ می شود.
شاهده جدیدترین مدل ها و خرید: بوفه و ویترین
رنگ های پاستلی
رنگ های ارغوانی، صورتی کمرنگ و یا آبی کمرنگ از جمله رنگ های پاستلی است. رنگ پاستلی در گروه رنگ های خنثی قرار می گیرند و می توان با به کار بردن ترکیب این رنگ ها با یکدیگر اتاق پذیرایی زیبا و ملیحی را پدید آورند. همچنین در حس و حال خانه بسیار تاثیر گذار است و می توانند آرامش را منتقل کنند.
رنگ سرمه ای
افرادی که به رنگ های تیره علاقه مند هستند، رنگ سرمه ای می تواند انتخاب زیبایی برای آنها باشد به شرطی آن که در کنار وسایلی به رنگ روشن قرار گیرد تا باعث حس دلمردگی نشود به طور مثال می توان یک دیوار پذیرایی را سرمه ای رنگ کرد و از مبلمان سفید و یا صورتی کمرنگ در کنار آن استفاده کرد و یا می توان از دیوار کوب و تابلوهای سفید برای آن استفاده کرد و زیبایی خاصی را برای اتاق پذیرایی پدید آورد.
رنگ آبی
رنگ آرامش بخش آبی می تواند جزو انتخاب های زیبا برای دیوار اتاق پذیرایی باشد. رنگ آبی نیز شامل طیف یا تناژ رنگی متنوعی است که از رنگ آبی آسمانی تا آبی کلاسیک را شامل می شود. رنگ آبی روشن یا آبی آسمانی در اتاق پذیرایی انتقال دهنده ی حس آرامش و امنیت است و فضای گرمی را برای معاشرت های اجتماعی فراهم می کند. مبلمان و تزئینات فیروزه ای، زرد، سبز روشن و قهوه ای در کنار دیوار هایی به این رنگ هماهنگ زیبایی و دوست داشتنی را ایجاد می کند.
رنگ قهوه ای
در نظر داشته باشید استفاده از رنگ قهوه ای به صورت یکدست در دیوار ها و سایر وسایل وجود در اتاق پذیرایی، فضا را دلگیر، تاریک و خفه می کند از همین جهت توصیه می شود در کنار رنگ قهوه ای از رنگ دیگری استفاده شود.
با کمک از ترکیب رنگ بندی های طبیعت می توان حس فضایی پر از درخت را در اتاق پذیرایی خود ایجاد کنید اگر از رنگ سبز و قهوه ای برای رنگ دیوار ها و وسایل اتاق پذیرایی استفاده نمایید. و می توانید بخشی از حس طراوت و شادی جنگل ها و درختان سرسبز را به منزل خود بیاورید. ترکیب رنگ کرم و قهوه ای نیز از جمله ترکیب رنگ های زیبا و شیک است که می توان برای بکار بردن آن در دیوار از متریالی مانند چوب یا آجر استفاده کرد.
اتاق پذیرایی از پر رفت و آمد ترین بخش های خانه است که یکی از کاربرد های آن برای میهمانی و دورهمی های خانوادگی است. پس بهتر است برای انتقال هر چه بیشتر حس های مثبت و لذت بخش همراه با فضایی دل نشین، در طراحی دکوراسیون و انتخاب رنگ دیوار های آن دقت بیشتری به خرج داد.