
در این مقاله میخواهیم به ترفندهای بکارگیری چرخه رنگ در دکوراسیون منزل بپردازیم. حتماً برای شما هم پیش آمده است که برای منزل خود لوازمی خریده باشد و بخواهید بر اساس یک سری رنگ چیدمان کنید و یا حتی برای خرید لوازم منزل میخواهید اقدام کنید اما نمیدانید با چه رنگهایی خرید کنید تا زیبایی منزل شما دوچندان شود. گاهی برای تغییر فضای منزل میتوانیم دکوراسیون اتاق را با رنگهای جدید تغییر دکوراسیون دهیم یا حتی یک گوشه از منزل که شامل تغییر رنگ یک مبلمان، یا تغییر رنگ چیدمان اتاق تلویزیون میتواند باشد. رنگشناسی به شما دید گستردهای میدهد و نیاز نیست حتماً طراحی گرافیک و هنر خوانده باشید کافی است اطلاعاتی درباره ترفندهای بکارگیری چرخه رنگ در دکوراسیون منزل بدستآورید.
رنگشناسی برگرفته از تجربیات و آزمون، خطاهای هنرمندان است و از مطالعات تجربی روی نور و الهام گرفته از رنگ در طبیعت است. طراحان داخلی علاوه بر رعایت روانشناسی رنگ روحیه مشتریان را نیز در نظر میگیرند تا تناسب رنگ با روحیه او رعایت شود.
چرخه رنگ در دکوراسیون منزل
در یک تعریف کلی از چرخه رنگ باید بگوییم دایرهای که رنگها بر اساس فرکانس (یا طول موجشان) دور تا دور آن چیده شدهاند. رنگهایی که آنها را به عنوان رنگهای رنگینکمان، یادگرفتهایم که از رنگ بنفش تا قرمز میباشد. همانطور که میدانید چرخه رنگ یکی از ابزارهای مهم در طراحی و انتخاب رنگ است و هر کسی که اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرد میتواند در دکوراسیون منزل خود نیز از آن استفاده کند.
در این مطلب سعی شده است تمام ابعاد ترفندهای بکارگیری چرخه رنگ در دکوراسیون منزل بررسی شود. این چرخه در واقع مجموعهای رنگهای اصلی (قرمز، زرد و آبی)، درنگهای ثانویه یا درجه دوم (نارنجی، بنفش و سبز) و رنگهای مرتبه سوم (ترکیب رنگهای اصلی و درجه دوم) میباشد. در این چرخه رنگهای مکمل روبرو هم و در دو سر قطر دایره قرار گرفتهاند.
همانطور که چرخه رنگ حالت رنگین کمانی دارد در نتیجه استفاده از طبف رنگها در دکوراسیون منزل میتواند فضا را رنگینتر کند. حتماً دقت کردهاید زمانی که دو رنگ مکمل استفاده میشود خاصیت رنگی آنها محو میشود و نوعی رنگ خنثی ایجاد میشود. در نتیجه آگاهی از ترفندهای بکارگیری چرخه رنگ در دکوراسیون منزل بسیار کاربردی و مفید است.
رنگ های مکمل در دکوراسیون منزل
مثلاً اگر اطلاعاتی در رابطه با رنگهای مکمل بدستآورید، میتوانید زیباترین چیدمان را در فضای منزل خود خلق کنید. همانطور که میدانید رنگهای مکمل از قرار زیر است:
• رنگ بنفش، مکمل رنگ زرد
• رنگ نارنجی، مکمل رنگ آبی
• رنگ سبز، مکمل رنگ قرمز
به تصاویر زیر خوب نگاه کنید تا بتوانید از آن در چیدمان و دکوراسیون منزل استفاده کنید و به خوبی به ترفندهای بکارگیری چرخه رنگ در دکوراسیون منزل مسلط شوید.
ترفند های بکارگیری چرخه رنگ
اگر در یک فضایی مانند اتاق یا پذیرایی از رنگ سرمهای به عنوان رنگ اصلی دکوراسیون اتاق خواب استفاده کرده باشید، کافیست از رنگ نارنجی به عنوان رنگ کامل کننده آن کمی استفاده کنید تا این ترکیب بینظیر برای منزل شما ساخته شود. کافی است رنگ آباژور، روتختی یا لوستر خود را نارنجی انتخاب کنید.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که دنبال رنگهای خاص برای دکوراسیون منزل خود هستید میتوانید از ترکیب رنگ جادویی زرد و بنفش استفاده کنید و از آن به عنوان دکور اتاق یا محل کار خود الگو بگیرید. به تصاویر زیر نگاه کنید:
استفاده از رنگ بنفش و زرد برای صمیمیت بیشتر
رنگهای زرد و بنفش در کنار هم یک فضای گرم وصمیمی را ایجاد میکنند این سبک رنگها میتواند یک فضای اعتماد ساز برای مهمانان شما باشد.
استفاده رنگ سبز و قرمز برای ساخت یک منزل با شکوه
یا انتخابی مثل رنگ سبز و قرمز که یکی از منحصر به فردترین ایدههای دکوراسیون منزل میتواند باشد. سعی کنید با دکوراسیونهای متفاوت ساختار شکن باشید و بر اساس روحیات خود منزل را دیزاین کنید زیرا که این نقطه، تنها جایی است که شما میتوانید در آن به استراحت بپردازید و نظر دیگران پشتوانه خوبی برای تصمیمات سلیقهای زنگی شما نخواهد بود. رنگ سبز و قرمز میتواند در کنار هم یک رنگ سنگین و مجلسی و لوکس را یجاد کند که در تصاویر زیر نمونههایی از آن را مشاهه میکنید.
کاربرد قانون ۶۰- ۳۰-۱۰ در دکوراسیون منزل
میتوانید برای ترفندهای بکارگیری چرخه رنگ در دکوراسیون منزل از قانونهای ترکیب رنگ استفاده کنید. مانند قانون ۶۰ – ۳۰- ۱۰ رنگها. در ادامه بیشتر در رابطه با این قانون صحبت میکنیم. فرض کنید شما سه رنگ را برای دکوراسیون منزل خود انتخاب کردهاید که با توجه به اینکه کدام رنگ اصلی خواهد بود از آن در ۶۰ در صد فضا استفاده کنید سپس به رنگهای بعدی حدود ۳۰ درصد از فضا اختصاص دهید. در نهایت رنگ آخر را برای وسایل کوچک و تزئینی که ۱۰ درصد از فضا را پر میکنند در نظر بگیرید. اگر بتوانید از قانون ۶۰- ۳۰-۱۰ به خوبی و به شکلی اصولی استفاده کنید فضایی خلاقانه و هنرمندانه خلق خواهید کرد. در ادامه می توانید کاربرد استفاده آن ها را در عکس بببینید.
تاثیر جغرافیا در بکارگیری چرخه رنگ
حتی جفرافیا هم میتواند در ترفندهای بکارگیری چرخه رنگ در دکوراسیون منزل
مؤثر باشد. اگر شما در یک منطقه گرمسیر زندگی میکنید میتوانید از رنگهای سرد و خنثی برای دیزاین منزل استفاده کنید. مثلاً برای اتاق هی خود تناژ رنگ آبی را استفاده کنید. رنگ آبی میتواند حس خنک بودن را در محیط خلق کند. یا اگر شما در یک منطقه سردسیر هستید و کمتر در روز آفتاب را میبینید، خوب است که از رنگهایی مانند قرمز و زرد برای دکوراسیون استفاده کنید.
همانطور که از رنگهای خنثی حرف به میان آمد میتوان از دو روش در دکوراسیون منزل از این رنگ استفاده کرد. اول اینکه استفاده از این طیف رنگها به تنهایی و برای ایجاد فضایی گرم بسیار مناسب است. دوم اینکه از رنگهای خنثی به عنوان پس زمینه بقیه رنگهای موجود در فضا میتواند بهره برد به گونهای که با رنگهای متضاد کنتراست ایجاد کنند. به طور کلی این دسته از رنگها شامل رنگهای طوسی، خاکستری، دودی و رنگهای دسته کرم، بژ و شیری، نقرهای، پلاتینی، کرومی و شنی میشوند.